Anunțuri|

Poliția Românăprin structurile de prevenire a criminalitățiiderulează Ia nivel național în perioada 19 iunie- 31 august 2023, o campanie de conștientizare, atât în rândul copiilor, dar și almadulți, lor cu privire Ia consecințele pe care le are apelul fals Ia 112.
Campania de prevenire a actelor de alertare abuzivă a autorităților Apelul fals Ia 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil! are  scop creșterea gradului de conștientizare a grupurilor țintă cu privire Ia importanța utilizării responsabile a numărului de urgență 112 numai în situații de urgență reale. Apelurile false/abuzive prin SNUAU 112, reprezintă un procent de 3,09% din numărul total de apeluri recepționate, dar sunt de natură  aducă prejudicii foarte grave la nivelul societății și tulburări ale siguranței publice, atât prin natură și amploarea forțelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare și contracarare (Poliția Română, Serviciul de Telecomunicații  Speciale, Serviciul Român de Informațiicât și prin stările de temere generate în rândul cetățenilor (atât cei direct afectați – minori, adulți aparținători, cât și populația generalăprin mediatizarea ridicată a cazurilor, de exemplu a cazurilor de alerte false cu dispozitive explozive).
Legislația din România prevede  alertarea falsă a agențiilor specializate de intervențiese pedepsește cu amendă de Ia 2.000 lei Ia 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore Ia 400 de ore de activități în folosul comunității. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe poate fi sancționată cu amendă între 1.000 și 2.000 de lei sau cu până Ia 200 de ore de muncă în folosul comunității. 
Reamintim tuturor că apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viața unei persoane aflate în pericol în timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent, pe linie poate aștepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window