Anunțuri, Interes public|

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor prin Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov – Serviciul Control Oficial Sănătate Animală aduce la cunoștința publicului că în perioada 17 octombrie 2017 – 20 octombrie 2017 se va desfășura prima campanie de vaccinare antirabică aeriană iar în perioada 11 octombrie 2017 – 25 octombrie 2017 se desfășoară prima campanie de vaccinare antirabică manuală, la populația de vulpi din județul Brașov contra Rabiei, în conformitate cu prevederile HG 55/2008 și a Notei de serviciu ANSVSA 6669/2017.

Momelile vaccinale vor fi amplasate la fiecare gură de intrare în vizuină și pe traseele vulpilor din imediata apropiere a vizuinilor.

Timp de 2 săptămâni după distribuirea momelilor trebuie restricționată circulația liberă a câinilor li pisicilor din zona respectivă întrucât aceste animale reprezintă competitori pentru momeala. De asemenea, în zonele unde s-au distribuit momeli, vânătoarea va fi interzisă pentru o perioadă de 14 zile de la distribuirea acestora.

Trebuie evitat contactul cu momelile (acestea trebuie lăsate în spațiile unde au fost distribuite) iar în cazul în care va fi găsită o momeală în zona în care sunt animale de companie sau copii, cu mâna protejată de o mănușă sau pungă de plastic, momeala poate fi luată și amplasată într-o zonă împădurită.

În situații excepționale ANSVSA Brașov poate fi contactată prin următoarele mijloace:

telefonic: 0268.440.257

fax: 0268.441.722

email: office-brasov@ansvsa.ro

Comments are closed.

Close Search Window